Marionett-teatern i Swedish Cottage är en av de mest förtrollande och minnesvärda upplevelserna ett barn kan få i Central Park, och har varit ett resmål för New York-barn i decennier.
Marionettspelare har gett liv till magiska sagor om prinsessor, luffare, andar och jättar inför hundratals unga och deras föräldrar.
Gruppen grundades 1939 som en turnerande marionett-teater, och gjorde Swedish Cottage till sitt huvudkvarter efter andra världskriget.

De är en av de enda offentliga marionett-teatergrupper som finns kvar i USA, och de skriver (eller adapterar) manus, bygger och klär dockorna, och designar och producerar varje föreställning.
Med anmärkningsvärda produktioner av klassiska sagor, såsom Hans Och Greta, Trollflöjten, Rumpelstiltskin, Jack Och Bönstjälken, Askungen och Törnrosa, turnerar också Citywide Puppets In The Park runt i området och spelar levande dockteater.
När det hela börjar förändras skrik och skratt från de många samlade barnen till förväntansfull tystnad, och genom hela framträdandet flämtar barnen fröjdfullt vid alla rätta tillfällen, och gör hela upplevelsen till något som föräldrar, lärare och andra kan uppskatta väl.
Detta är framträdanden som gör alla glada och helt enkelt måste ses.

För mer information om marionett-teatern, följ denna länk till deras hemsida:

http://www.cityparksfoundation.org.